marți, 29 mai 2012

Scoala un mediu curat si ingrijit


Educatia unei natiuni se sprijina in egala masura pe ceea ce primeste copilul aflat inca in afara procesului educational, in primii sai ani de viata, cand normele minime de comportament sunt sadite de catre parinti, ca mai apoi acestea sa fie suplimentate printr-un proces amplu de scolarizare pe diferite niveluri.
Ca adulti, suntem direct implicati in acest proces, fie ca suntem de partea familiala, fie ca suntem educatorii, invatatorii si mai apoi profesorii acestor tineri. Cand se afirma ca in educatia si stiinta lor sta viitorul unei tari, nu sunt cuvinte poleite care sa dea bine in vreun discurs, ci chiar o realitate de care ne vom lovi curand, atunci cand va veni vremea ca tinerii sa preia tot ceea ce am inceput noi cu o generatie in urma.
Asadar scoala este locul de completare a educatiei primite acasa, fapt pentru care scoala ca institutie trebuie sa asigure toate facilitatile necesare unui proces de educatie solid din oricare punct de vedere s-ar privi. Cand spunem scoala, folosim in termen general care include toate formele de instruire, plecand de la crese si gradinite, scoli gimnaziale, licee si terminand cu institutiile de invatamant superior care includ si formele de cazare ale studentilor in camine.
Daca partea legata de procesul de invatamant propriu-zis este in atributia cadrelor didactice medii sau superioare, partea de intretinere a localurilor acestor institutii, fie de stat, fie particulare, este direct atribuita administratorilor care asigura buna lor functionare edilitara. Prin prisma faptului ca orice local care adaposteste zeci sau sute de elevi intr-o singura zi, instalatiile sanitare sunt primele care trebuie sa fie in cea mai buna stare de functionare.
Un administator prudent va propune conducerii adoptarea unor planuri speciale de intretinere a acestor instalatii sanitare primare, precum si a celor de scurgere a apelor uzate. Se vor contracta servicii canalizare cu o firma locala specilizata, iar in cazul unor avarii, in baza contractului, se vor solicita servicii de desfundare canalizare.
O astfel de institutie nu poate ramane nicio clipa fara o instalatie de canalizare functionala si nici nu poate sa nu intervina preventiv pentru sustinerea functionalitatii ei in conditii optime. Gradul de risc prin aparitia unor epidemii care se pot declansa din pricina unui canal infundat este extrem de mare.
De aceea se vor solicita prin contract servicii periodice de spalare si vidanjare a instalatiilor de canalizare, care reduc semnificativ riscul unor evenimente cel putin neplacute. Un astfel de serviciu preventiv de desfundare canal, poate reduce intr-o mare masura aparitia unor blocaje in sistemul de interconectare intre tubulatura de scurgere a cladirii respective si magistrala principala, lasand la o parte mirosul greu de suportat care ar razbate dinspre gurile de canal sau chiar din zona salilor cu instalatii sanitare.
In situatia in care unitatile scolare, de orice nivel ar fi acestea, se afla dincolo de aria de acoperire a magistralei de canalizare centralizata a orasului, fara indoiala ca vor folosi sisteme cu fose septice pentru preluarea debitelor de apa uzata. Si in aceste situatii implicarea personalului responsabil cu intretinerea cladirii scolare, trebuie sa extinda masurile spre asigurarea de servicii vidanjare efectuate la timp, pentru a nu pune in pericol siguranta sanatatii elevilor.
Acest tip de servicii canal, sunt disponibile si asigurate de catre firme specializate de vidanjare bucuresti, care dispun de echipamentele mobile si tehnicieni profesionisti pentru asigurarea unui serviciu solicitat chiar si in afara orasului in zona sa limitrofa. Este necesara doar cautarea si contactarea online a unei asemenea firme si veti putea beneficia de siguranta folosirii unei instalatii de canalizare eficiente, cu un serviciu de vidanjare ieftina si cu rezultate de durata.
Preventia in zona acestor instalatii este egala cu buna desfasurare a cursurilor si implicit a sanatatii copiilor care le frecventeaza.


Source: Vidanjare Ieftina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu