marți, 29 mai 2012

Ce poate merge rau cu un bazin septic


Atunci cand un sistem de fosa septica se strica, lucrurile pot fi foarte neplacute si nesanatoase. De asemenea, reparatiile unui asemenea sistem pot sa coste multe mii de dolari. Cand un astfel de sistem se strica, substantele daunatoare din fosa pot infecta sursele subterane de apa, iar mizeria din rezervor poate sa fie impinsa in casa sau in curte. Nu trebuie sa insistam in legatura cu neplacerile unui astfel de moment, mai ales vara, cand temperaturile ridicate si prezenta multor insecte si daunatori pot doar inrautati situatia. Pentru a putea preveni un astfel de incident, mai intai sa aflam care sunt partile componente ale unui sistem septic. Orice sistem septic are o teava care e conectata la baia sau baile din casa, o fosa septica si un strat care contine microorganisme care vor dizolva materiile periculoase din apa menajera.

Practic, oricare dintre aceste componente se poate strica, cauzand periclitarea intregului sistem. Daca fosa septica nu e asamblata corect, s-ar putea ca apa sa se infiltreze in panza freatica inainte ca materiile periculoase sa fie diluate. Din pacate, multi oameni se incapataneaza sa instaleze sisteme septice fara sa se consulte cu profesionisti seriosi, ci conteaza mai mult pe cunostinte. Tinand cont ca un asemenea e si absolut necesar, dar si foarte periculos pentru mediul inconjurator, e absolut necesar sa fiti dispus sa lucrati cu o companie profesionista. Sunt multe companii de vindajare, dar trebuie gasite acelea care intr-adevar ofera servicii de calitate. Desigur, e de inteles faptul ca mai toti clientii cauta metodele cele mai cost effective, dar, vorba proverbului, “nu sunt destul de bogat pentru a-mi permite lucruri ieftine”. Aceste sisteme trebuie protejate la cel mai inalt nivel posibil, iar instalarea trebuie facuta tot de profesionisti, asta fara indoiala. Un sistem neinstalat corect poate sa fie foarte riscant, atat pentru cei care il folosesc, cat si pentru cei din jur, mediu inconjurator si animalele din zona.

O firma buna de vidanjori va avea o reputatie buna, multe asemenea firme obtinand clienti noi la recomandarea unor fosti beneficiari. Asadar, inainte de a semna un contract, mai bine e sa intrebi in jur, poate cineva din cercul tau imediat de prieteni a contractat de curand o asemenea firma si iti poate recomanda niste profesionisti de calitate. Sigur, aceste servicii sunt oferite, tot contra cost, si de catre municipalitate, dar serviciile lor nu sunt la fel de prompte si de complexe ca ale firmelor specializate. Aceste firme se ocupa de obicei si cu desfundare canalizare, o alta problema destul de comuna, mai ales in cazul celor care locuiesc in zone de curand racordate la sistemul centralizat de apa si canal.

Instalatiile sunt adesea de mai proasta calitate, iar urmarile pot fi destul de neplacute. Din pacate, aceste probleme sunt destul de comune in cartierele luxoase din jurul Bucurestiului, unde opulenta caselor construite din entuziasm nu e dublata de un plan coerent de salubrizare si urbanizare. Prin urmare, sunt multe firme de vidanjare in Bucuresti, care s-au adaptat pietei si ofera servicii complete de sanitizare a sistemelor septice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu